Hirdetés

malna.lap.hu / Málnaszörp - Málnaszirup

Málnaszörp - Málnaszirup

Hiába a boltok gazdag választéka, a házi készítésű szörpnek nincs párja! Íme néhány szörpkészítési mód, amely viszonylag egyszerűen kivitelezhető, százszázalékos (vízzel nem hígított) szörpöt adnak - s mindezt tartósítószer nélkül.

Mi lehet kellemesebb egy forró nyári napon, mint egy kényelmes nyugágyon az árnyékban lazítani. Pihenésünk pillanatait minden bizonnyal mennyeivé teszi egy pohár jéghideg üdítő, és nyilván itt nem a jól ismert üdítőmárkákra gondolunk, hanem nagymamáink receptje szerint készített, zamatos szörpökre.

Az érett gyümölcsöt 6-8 napig savállóvagy faedényben fedő alatt erjesztjük. Naponta jól átkeverjük, amikor is a gyümölcsöt összezúzzúk. Ezután a gyümölcs teljesen megerjedt, finom szőrszitán átszűrjük, a törkölyből pedig a még benne levő nedvet kinyomkodjuk ugyan, de nem passzírozzuk.

Nagyon nagy mennyiségű, kiváló minőségű málna szükséges ahhoz, hogy finom, nemes desztillátumot nyerhessünk belőle.

Szörpök, levek, italok

fórum

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Málnaszörp - Málnaszirup
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés